OLE benoveert VII - Vloerisolatie, vloerverwarming en tegels


Afgelopen weekend hebben we enorm veel werk verricht in het huis. Veel meer dan we hadden verwacht. 

Zaterdag hadden we hulp uit Limburg. Olivier zei dat ik na 5 minuten al liep te zingen. Heel jammer maar weinig aan te doen vrees ik. 


We hebben zaterdag de oude badkamer aangepakt. De tegels waren al van de wand, maar er hing nog pleister aan. Deze eraf schieten bleek geen goed idee. De stenen begonnen te zakken en aangezien er nog een dak steunt op de stenen hebben ze de muur verder maar met rust gelaten. Onze Limburgse held heeft al het steenpuin de trappen afgedragen, geen stortkoker nodig. Desalniettemin zullen we blij zijn als de trappen er zijn. In de tussentijd heb ik de glaswol van de oude slaapkamer in de aanhangwagen gezet. En die zat bijgevolg vol, wetende dat er nog meer zou komen. Olivier is toen met de buurman en zijn vader naar het containerpark gegaan om de aanhangwagen te legen. Cornel en ik zijn toen de badkamer gaan ontmantelen. 


Badkamer ontmanteld van tegels, pleister, plankjes, isolatie... 

Na de badkamer hebben we ook de zolder gedaan. Die was voor een heel groot deel ontmanteld dus op vlak was daar niet meer veel te doen maar we hadden daar wel het een en ander gestockeerd. Vooral onze badkamermeubels die we binnenkort toch wel nodig hopen te hebben. Maar daarover straks meer.

Zondag was het zover. Terwijl we aan het genieten waren van een moederdagontbijt kregen we ineens van 2 buren een berichtje. De aannemer was er. Na 3 maanden wachten omwille van leveringsproblemen was hij eindelijk druk bezig met het binnen zetten van isolatie en het op zijn vrachtwagen zetten van de bouwzakken. In toch een lichte euforie hebben we ons naar Aalst gehaast. Helaas iets te laat. De aannemer leek wel Speedy Gonzalez. 

Olivier had afgelopen weekend een project om zijn neef te helpen dus die begon zondagochtend met een bezoek aan de Hubo. Om de isolatie te kunnen leggen moest er wel nog het een en ander gebeuren. Er moest nog geveegd en gestofzuigd worden. En hier en daar moest er nog wat cement worden gelegd. Hij nam dus gelijk een bouwzuiger mee. Zondag zijn we dus met de buren bezig geweest om te vegen en te zuigen. 


We sloten de dag uiteindelijk rond 22:00 af. Een zeer productief weekend. 

Vorige week is ook de architect nog eens langs geweest voor een werfvergadering. Hij geeft aan dat wij rustig verdergaan, we doen geen gevaarlijke dingen en hij vindt het fijn voor ons dat we vooruit gaan. Dat de ergste breekfases voorbij zijn. 

Een vriend van Olivier zei: 'Ja, je bent er inderdaad bijna. Je moet alleen nog de isolatie, vloerverwarming, chape, tegels, muren, keuken en badkamer doen. En dan kan je beneden wonen.' Ja alleen dat. Maar ook dat gaat vooruit. Morgen komt de vloerverwarming, volgende week komen ze de trappen opmeten, dinsdag hebben we tegels gekozen. In een uur tijd hebben we gewoon gekozen. Ik had al zoveel tegels gezien, ik was het op een gegeven moment gewoon een beetje beu denk ik. De tegels waar ik echt verliefd op werd waren of veel te groot voor onze ruimte (80 x 80 of groter) of gewoon veel te duur (meer dan €45,- excl btw, lijm etc). Op een gegeven moment zei ik gewoon we nemen deze wel, dan is dat weer een to do die we kunnen afstrepen. 

Chapisten zijn gecontacteerd en we wachten nog op 1 of 2 offertes maar we denken wel al een chapist te hebben gekozen. Zo zien jullie maar, de werken gaan vooruit. En dat is maar goed. Want hoewel we goed zitten waar we zitten missen wij onze straat en buren en missen onze buren ons. Het is dus tijd dat we terug gaan naar ons huisje. 

 

Reacties

Populaire posts