OLE benoveert VI - Sanitair, leveranciers en stortkoker

 

In de vorige blogpost schreef ik over de elektriciteit en de betonnen vloeren. Vandaag gaan we het hebben over onder andere het sanitair. We zijn begonnen met het plaatsen van de rioolafvoeren op de begane grond. Iets waarvan ik merk dat Olivier dat al duidelijk vaker heeft gedaan. Het is een beetje puzzelen maar het gaat hem goed af. En ik ben een aardige side kick. Ik geef hem 50-40 verloopstukken aan alsof ik al jaren niets anders deed. Er zijn dus in onze muren grote sleuven geslepen en diezelfde muren zijn weer dichtgeplakt. Dikke buizen lopen nu over de grond. 


Inmiddels hebben we afvoeren voor de keuken, de wc (die we tijdelijk ook al hebben geplaatst) en zijn er ook al buizen naar boven gebracht. 


Olivier heeft enkele weken geleden ook een stuk nis uitgeslepen. Een grote wens van mij is een lees/kijk/zit nis in het raam. Ik ging er vanuit dat dat niet mogelijk zou zijn bij ons. de ramen zijn redelijk smal en de vensterbank ondiep. Olivier heeft gezegd dat het wel mogelijk is en heeft bijgevolg al wat slijpwerk verricht. 

Een bevriende buurvrouw zegt over sommige van onze projecten wel eens dat het duidelijke denker/doener projecten zijn. En dat zal dit ook zijn. Afgelopen weekend hadden we ook zo'n denker/doener projectje. Er lag veel steenpuin op de 1e verdieping. Het een en ander van slijpwerk van Olivier en ook van de aannemer die nog wat achter had gelaten. 

In eerste instantie waren we van plan dat in flexemmers de trap af te dragen. Flexemmers zijn trouwens al 2 jaar trouwe vrienden. Ze zijn stevig, kunnen tegen een stootje en zijn lekker kleurrijk. :) Terug naar het steenpuin. Het ging echter niet om 10 emmers, of 20 emmers... We hadden al naar een stortkoker gekeken maar gezien onze mooie crepigevel, de hoogte van ons raam en het feit dat we die langer dan een weekend nodig zouden hebben ging dat een kostelijke boel worden. Dus besloten we er zelf 1 te maken. 

Dit filmpje is van de 1e of 2e emmer die naar beneden komt. We hebben daarna nog enkele aanpassingen uitgevoerd. Zo hebben we een slurf gecreërd zodat er minder stenen en stof op straat terecht kwamen. We waren trots op onze productie en ook erg blij vanwege de comfort die het onze rug bracht.

Op de 2e verdieping zijn er ook langzame vorderingen. Na de zomer hopen we onze dakwerker te mogen ontvangen en daarvoor moet onze 2e verdieping ontmanteld te zijn. Daar is een begin gemaakt. Deze materialen zullen eerst via een trap naar beneden moeten en dan via de stortkoker naar beneden. Morgen komen ze de rest van de technieken brengen behalve de ventilatie en vloerverwarming. We wachten momenteel op de vloerisolatie voor de begane grond. Helaas zijn er leveringsproblemen. Laten we hopen dat we ze krijgen voordat de vloerverwarming er is. Want bovenop de isolatie leggen we de vloerverwarming, daarbovenop komt de chappe en daarbovenop komen tegels.

UPDATE: terwijl ik dit type stuurt Olivier dat de vloerverwarming 13 mei komt, duimen jullie mee dat de vloerverwarming daarvoor komt? 

Foto toonzaal Easykit Oudenaarde 

Uiteraard zijn we thuis ook druk bezig met offertes vragen en het kiezen van leveranciers. Voor de trappen gaan we waarschijnlijk werken met Decotrap. We hebben niet de mogelijkheid om een betonnen trap te laten plaatsen en die te laten bekleden. Met Decotrap hebben we echter wel de mogelijkheid om eerst een werftrap te krijgen. Zo kunnen we afstappen van een trap die niet goed past en dus eigenlijk een gevaar is. 

Foto toonzaal Decotrap Wetteren

Voor de keuken beneden gaan we waarschijnlijk voor een Enhet L-keuken van Ikea. En boven zouden we een Krëfel keuken laten plaatsen. Dit was echter voor alle toestanden bij de bank. Nu zal dit waarschijnlijk een Method Ikea worden.

Dat was het voor vandaag, niet zoveel. Wellicht volgende keer een uitleg van wat het was en wat het zal worden per verdieping. Met wat foto's die gemaakt zijn voor de verkoop van ons huis. Kunnen we met zijn allen eens nostalgisch, verbaasd, lachend of huilend terug kijken. 

Reacties

Populaire posts