Brain fog en een vertraagde complimentendag

"Schrijf anders eens een blog!" zei het lief toen ik na een half uur mijn bed weer uit kwam. Fysiek moe, mentaal ergens ook moe maar aan de andere kant toch nog zoveel energie. Het was een rare dag vandaag.Meestal probeer ik mijn teksten rond een centraal thema te schrijven. Vandaag niet, vandaag gaat het gewoon over vandaag. Dat mag ook wel eens denk ik. Een soort dagboek van een spoonie. Toen ik vanmorgen wakker werd had ik last van serieuze brain fog. Misschien niet zo heel verwonderlijk nadat ik gisterenmiddag toch weer een minder goede middag had - epilepsie gewijs gezien.

Brain fog is iets dat ik al heb zolang ik mij kan herinneren. Het zal horen bij de epilepsie, bij de pillen, bij de aanvallen, kortom bij het chronisch ziek zijn. Ik omschreef het altijd als watten in mijn hoofd of het gevoel te hebben in een plastic bal te zitten en ondertussen gewoon alles te doen. In de loop van de jaren vond men bubbelbal / bubble voetbal uit en kon ik (en kan ik) niet begrijpen waarom iemand vrijwillig in een plastic bubbel zou gaan zitten.

Bron: Attractieverhuur De Toren

Maar terug dus naar vandaag, naar die Brain Fog. Het is soms enorm lastig om uit te leggen wat dat nu praktisch inhoudt. Want in een plastic bubbel zitten of watten in je hoofd hebben... Dat is heel erg abstract en bovendien nog eens subjectief. Aangezien ik tot voor kort niet wist dat het een naam had kon ik daar ook niet op Googelen om het uit te leggen. Trouwens, vroeger, in den beginne van mijn watten en plastic ballen, bestond Google helemaal nog niet. Stel je voor ;)

Maar gelukkig kwam er met de komst van het internet, mijn kennis van het Engels, een wereld aan kennis ook de website The Mighty. Een website die mensen met een functiebeperking wil empoweren. Door te laten zien dat ze niet de enige zijn maar ook door te helpen sensibiliseren.

Het is door The Mighty dat ik erachter kwam dat mijn watten en plastic ballen eigenlijk brain fog waren. Laten we even eerlijk zijn tegen elkaar... de woorden brain fog leggen het fenomeen echt niet beter uit dan wat ik hierboven omschreef. Maar The Mighty to the rescue met een aantal grappige memes over brain fog waaruit duidelijk wordt wat wel en geen brain fog is.

Als je mij en mijn brain fog beter wilt leren kennen bekijken dan zeker de nummers 1, 3, 4, 8, 10, 12, 13, 16. Dagelijkse kost hier bij Op de thee bij Le. Maar bovenal ben ik Wonder Woman. Elke dag. Om verschillende redenen maar zeker ook om bovenstaande redenen.

En vandaag was dus zo'n brain fog dag. Ik stond op en wist van voren amper dat ik van achteren nog leefde. Met moeite realiseerde ik me dat het woensdag was en dat ik moest werken (aaaaaah, vandaar dat die wekker zo vroeg afging) en na het nemen van gewone en noodmedicatie stond ik tot overmaat van ramp zonder portemonnee op het station. Ohja en ik was vergeten te ontbijten. De treinrit was echt niet hetgeen waar ik zin in had, zo met een rot hoofd, geen identificatie en niemand bij me die ik kende. Gelukkig heb ik fantastische collega's die ik als buffer in kan schakelen. Als ik tegen dan niet op het werk ben, bel dan even. Als ik langer dan 10 minuten wegblijf, bel dan voor de zekerheid even. Ik mag in mijn pollekes knijpen van geluk voor zulke schatten. Met het in het oog houden van de tijd en het eventueel bellen maken jullie een wezenlijk groot verschil, bedankt daarvoor.

Bron: Loesje.nl

Liefs Leonieke
Volg mij nu ook op Facebook - Bloglovin - Twitter - Instagram

Reacties

Populaire posts