Vakantie 2017: AMS - NYC - BON

Terwijl de zomer probeert door te dringen in ons Belgenlandje en mensen volop laten weten dat ze in Griekenland, Spanje of Amerika zitten plannen we in huize OLE onze winterzonvakantie. Wij doen namelijk niet aan vakantie in de zomermaanden. Wij hopen elk jaar namelijk op genoeg mooie dagen voor een portie vitamine D en daarnaast kan een weekje winterzon zo'n deugd doen.

Bye bye Europa


Dit jaar gaan we voor het eerst Europa uit. Mijn broertjes, eigenlijk halfbroertjes maar we gaan niet ingewikkeld doen, wonen op Bonaire. En dat doen ze nu een jaar of 10. En al die jaren heb ik gezegd dat ik langs wilde gaan. Dat ik op bezoek wil komen om te kijken hoe ze wonen, om dat eiland dat zo mooi zou zijn te bewonderen. Helaas is het er nooit van gekomen. Opleiding zorgde ervoor dat tickets duur waren als ik kon gaan en toen ik eenmaal werkte liet het budget het vaak niet toe. Dit jaar heb ik, figuurlijk, met mijn vuist op tafel geslagen. Ik moest en zou naar Bonaire gaan. Mijn oudste broer wil gaan emigreren naar Amerika of Canada en dan is er toch en reden minder. Dus zo gezegd, zo gedaan. En Google werd geopend 'reizen Bonaire'. Want ja, je moet toch ergens beginnen. Al snel merkte we bij rondvraag en zoekopdracht dat vliegen via Amsterdam een stuk goedkoper zou zijn dan via Brussel dus contacteerden we (ik dus) enkele reisbureaus voor een prijsvoorstel.

NYC

De oplettende lezer heeft in de titel al NYC zien staan. Jaja, we vertrekken vanuit Amsterdam, stappen uit in New York City voor een paar dagen Big Apple en waarschijnlijk enkele winterse taferelen om vervolgens door te vliegen naar het heerlijk warme Bonaire. Waarom? Het lief heeft een grote voorkeur voor Amerika en we zagen de combinatie ter inspiratie ergens voorbij komen. Natuurlijk is het niet ideaal dat het zo'n groot verschil zal zijn qua temperatuur, maarja als je dan toch al zo'n eind vliegt.

Voorbereiding

We hebben woensdag ons voorschot betaald bij VakantieXperts en vorige week heb ik in mijn eeuwigdurende enthousiasme al 5 reisgidsen gehaald bij de bibliotheek waar ik nog niet eens lid van was. Thuisgekomen gelijk in de zetel gekropen, elk met een andere kleur post-its. Hoewel ik heus wel weet dat het nog een half jaar duurt ben ik mega enthousiast. Soms tot grote ergernis van mijn lief. Nu begint het geregel. De medische attesten, Visa shizzle, annulerings- en reisbijstandsverzekering die epilepsie, reuma en diabetes niet uitsluiten, voorbereiding op de lange vlucht,... Kortom als ik het zo bekijk zullen de 6 maanden zo omvliegen. Ook vanwege alle dingen die nog komen gaan.

Heb jij al eens een lange vlucht meegemaakt, of ben je al eens op 1 van onze toekomstige bestemmingen geweest en heb je een tip voor ons? Laat dan zeker iets achter.

Liefs Leonieke Volg mij nu ook op Facebook - Bloglovin - Twitter

Reacties

Populaire posts