F+-meisjes - Boobielicious II

Borsten zijn, vind ik, leuk, interessant, veelzijdig en bijgevolg een onderwerp waar veel over gesproken kan worden. Bijgevolg ontstond Boobielicious, een rubriek over borsten. Wow, wat een onverwachte hoeveelheid reacties op mijn eerste Boobielicious. En allemaal positief. Op mijn Facebook maar ook gewoon via privéberichten. Boobielicious schoot al snel omhoog naar de top 5 van meest populaire berichten van mijn blog. Een tweede editie kon dus niet lang uitblijven. 

Wat mij in de reacties enorm opviel was dat er veel meer vrouwen het probleem herkenden dan ik had verwacht. Ook wel: er zijn veel meer vrouwen die een grotere borst hebben dan ik eerst dacht. Eigenlijk niet zo vreemd want ik heb het zelfde 'probleem'. Een paar dagen na mijn eerste Boobielicious kwam Prima Donna met onderstaand filmpje. Reacties op dit filmpje verschilden van 'wow, dat is een goed initiatief' tot 'een E-cup? Wanneer proberen jullie een F/G/H/...'. Veel vrouwen die reageerden vonden het een goed initiatief maar lieten weten dat voor hen de dagelijkse 'last' meer inhield dan een E-cup. Ook ik ben gezegend met een dubbele H. Ik was dan ook erg benieuwd naar de cijfers.Gemiddelde borsten, say what?

Want wat is nu eigenlijk gemiddeld? Wanneer heb je een kleine, gemiddelde of grote borst. Dat is een hele lastige vraag. Waar na het lezen van verschillende persartikelen, bekijken van de kaart van de Average Breast Cup Size in the World eigenlijk geen antwoord op is. We zitten hier namelijk met een aantal vraagstukken.

Om het gemiddelde te weten te komen moet je eerst een groot aantal individuele maten inventariseren. Ergo, je moet een rondvraag doen. En dat is al een probleem op zich. Voor België kwam Pabo tijdens hun onderzoek tot enkele interessante regionale conclusies. Overigens ook leuke niet-borst-gerelateerde feitjes. Echter een belangrijke bedenking die we ons moeten maken is dat nog altijd een te groot percentage (afhankelijk van de bron 70 tot meer dan 80) van de vrouwen een verkeerde bh-maat. Vente-Exclusive kwam tot de interessante conclusie dat van de 7000 bh's die wat dzijn teruggestuurd omwille van de maat, 65% te klein was. In hoeverre is dan de rondvraag van Pabo accuraat. Bovendien heb je met een grote cup-maat een aanbodprobleem zoals Franciska Bosmans aka Fancy B het hier zo mooi omschrijft: "En dan kan je jezelf de vraag stellen: is dat groot? Als de gemiddelde Belgische vrouw een C-cup heeft, goed voor een goed gevuld handje, maar ook niet meer dan dat? Het antwoord is: nee. En mijn meer dan goed gevuld decolleté en ik spreken uit ervaring. En frustratie. Als een C-cup als groot wordt bestempeld, hoe moeten wij F+-meisjes ons dan voelen? Als gigantische buitenstaanders?"

Aanbod en vraag

Maar los nog van het verkeerde maat probleem en het rond moeten vragen is er het issue aanbod vs vraag, om weer even terug te gaan naar Franciska: "als je in de lingeriewinkel je maat moet laten bestellen omdat die er nooit hang, voel je je elke keer opnieuw een freak of nature." En daar geef ik haar, met vele anderen, helemaal gelijk in. Om dan nog maar te zwijgen over praktische bezwaren zoals het betalen van een voorschot, of soms zelfs de hele bh, het niet kunnen passen van verschillende modellen, het niet kunnen bestellen van verschillende maten wat ondanks het weten van je maat soms echt wel nodig is.

Ik durf daarom met zekerheid te zeggen dat de gemiddelde cups in België en Nederland groter zijn dan respectievelijk een C en een D zoals Average Breast Cup Size in the World  ons doet vermoeden. Wat denken jullie?

Steen vs digitaal

Natuurlijk is er in het hele aanbodverhaal nog een ander probleem waar F+meisjes onder lijden. De gemiddelde stenen lingeriezaak in de stad adverteert grote maten te verkopen maar gaat in realiteit gaan ze misschien tot een F-cup  maar enkel in een model dat ook mijn oma draagt (of zou dragen). Of met een veel te grote omvang, of slechts een model of 5. Om nog maar te zwijgen over sportbh's.

En dus zoeken vrouwen hun heil elders. Engeland, Duitsland en voor de Vlamingen komt ook Nederland natuurlijk in aanmerking. Maar als je zoekt op Google zoekt op 'lingerie grote maten' zijn de eerste resultaten vooral webshops of 'gewone' lingeriezaken met een sectie 'grote maten'. Op sommige sites zelfs sexy grote maten. In ieder geval nergens lijkt het aanbod zo groot, zo gespecialiseerd en zo klantvriendelijk als bij Naron. Waar geen moeite teveel is, ook al voel je je bezwaard. Waar de hoeveelheid bh's en zwemgoed eindeloos lijken waardoor er altijd wel iets tussen zit. Jammer dat ze zo laag staan bij de Google zoek resultaten. Want voor mij verdienen ze absoluut beter!

Liefs Leonieke Volg mij nu ook op Facebook - Bloglovin - Twitter - Instagram

Reacties

Populaire posts