Daar sta je dan... in de inhoudsopgave!

15 mei liet ik het jullie via Facebook al weten: er stond een interview in de agenda. Via de Epilepsie Liga kreeg ik namelijk een e-mail. Een journalist was op zoek naar een persoon met epilepsie. Voor het Surplusmagazine. Dát zag ik wel zitten. Het resultaat: met mijn gezicht in de inhoudsopgave van het Surplusmagazine, best iets om trots op te zijn toch?


Epiwattes?

Nog te vaak merk ik in gesprekken dat mensen eigenlijk niet zo goed weten wat epilepsie is, hoe je het kan krijgen, hoeveel mensen epilepsie hebben en het belangrijkste nog: wat je moet doen als iemand een aanval krijgt. Zelf ben ik ook niet alwetend hoor, dat kan vrees ik ook niet. Als ik zie hoeveel onderzoeken er worden uitgevoerd, hoeveel websites er zijn en dat er neurologen zich specialiseren tot epileptoloog dan weet ik dat epilepsie een zeer complex iets is. Niet verbazingwekkend natuurlijk als je weet dat het zich afspeelt in de hersenen. De plaats van het lichaam die we met dezelfde plaats moeten analyseren. Maar terug naar het interview...

Het interview

Woensdag 18 mei, 1 van mijn laatste dagen als 20-er, was het dan zover. Om 15:00 stond de fotograaf voor de deur en iets later belde ook de journalist aan. Een heel circus hier in huize OLE. In ieder geval was het een interessant gesprek van ruim een uur met ondertussen veel geklik. Het was een bijzondere ervaring en er was iets wat me enorm opviel. Hoewel ik in die 20 jaar zowel mijn epilepsie als wat het doet met mij al vaak heb verteld en uitgelegd was het dit keer anders. Het is lastig om tijdens een relatief kort tijdsbestek uit te leggen wat voor epilepsie je hebt en wat dat fysiek met je doet enerzijds en anderzijds aan te geven wat gevolgen dat heeft voor je welzijn. Wat dat doet met je mobiliteit en je afhankelijkheid, wat voor invloed dat heeft op je vriendschappen en je gevoelens over (gebrek aan) zelfstandigheid. Het grappige en gelijk ook confronterende van het interview was denk ik ook nog dat, hoewel ik het deed om anderen te vertellen over mijn epilepsie en over mij, ik ook nog eens met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Nog eens te horen en te lezen kreeg hoe ik het best voor mezelf zorg en waarom ik dat ook alweer doe.

Natuurlijk wil ik jullie het interview niet onthouden :D Dus ga lekker zitten en lees vooral verder.

Bron: Surplus Magazine juli / augustusBron: Surplus Magazin juli/augustus
Tot slot wil ik graag Igor Van Mullem (journalist) en Dirk Kerstens (fotograaf) bedanken voor de fijne middag en het mooie resultaat.

Liefs Leonieke
Volg mij nu ook op Facebook - Bloglovin - Twitter

Reacties

Populaire posts