Pinterhappy

Nostalgie

De novembermaanden, begin jaren negentig. De speelgoedwinkels brengen dikke speelgoedboeken uit. Aan de hand van mama ga je vol spanning naar de lokale speelgoedhandelaar, maar natuurlijk ook naar de nationale ketens. En met een catalogus die zo zwaar voelt als een woordenboek, maar nu niets meer voorstelt omdat alles op internet staat en omdat je ouder bent, plof je thuis op de bank om hem van voor naar achter door te bladeren. En te bestuderen. Met en pen in de aanslag worden cirkels of kruizen gezet bij het speelgoed dat Sinterklaas voor jou wel in de schoen of zak mag steken. Vervolgens komen de schaar, lijm, en papieren boven. De gewenste cadeaus worden 'keurig' uitgeknipt (naarmate de jaren volgen worden de lijntjes al beter gevolgd) en op papier geplakt. Een spannende periode.

Bron: Mama's met thee


Je wilde als kind de hele wereld. Had, gelukkig, geen flauw benul van hoeveel iets kostte en was met alles blij. Natuurlijk kreeg je niet alles maar op zoek naar een afbeelding vond ik een heel interessante blog van Mama's met thee (what's in a name) met een pedagogische invalshoek. Zeker doorklikken als je kindjes hebt die aan hun eerste Sinterklaaslijst (of verjaardag of kerst of...) beginnen.

Pinterhappy

Maar ik dwaal af, en hoewel dat soms erg leuk kan zijn, is dat niet altijd handig. Ik heb al geruime tijd een Pinterest-account en sinds ik verhuisd ben en we aan het verbouwen zijn geslagen ben ik fanatieker geworden. Sinds enkele weken weet ik ineens waarom ik er vrolijk van wordt. Hoe het komt dat een donkere bui als sneeuw voor de zon kan verdwijnen door simpelweg te 'slenteren' door plaatjes land. Door digitaal te knippen en plakken op daarvoor bestemde lijstjes. Het laat me dromen en verlangen. Maar het doet meer. Het stimuleert. In creativiteit, in zelfzorg, in dingen zelf maken in plaats van kopen, in herontdekken wat ik blijkbaar was vergeten. Maar bovenal het helpt om het kind in mij wakker te houden.

Dromen en kind blijven is belangrijk. Pinterest is wat dat betreft voor mij een belangrijke toegevoegde waarde aan mijn leven. Het is daarom ook dat jullie sinds gisteren mijn Pinterest-account langs de rechterkant kunnen volgen. En jij? Knip en plak jij er ook zo vrolijk op los?

Reacties

Populaire posts