Centjes voor de hersenen

Een groot verschil tussen Nederland en Vlaanderen is het collecteren.

In Nederland staat er bijna elke week iemand aan je deur voor een goed doel. Met zo'n leuke collectebus waar je je kleingeld in kan doen. Aan wie je dingen kan vragen over het goede doel en waar je gewoon een babbeltje mee kan doen. Mensen met een hart voor dat doel en die door wind, regen maar ook warme temperaturen toch langs komen bij de mensen. En dikwijls opnieuw als er niemand open doet.

In Vlaanderen kun je uiteraard ook goede doelen steunen. Maar maandelijks, of een keer per jaar. Maar een euro hier, 50 cent daar... dat gaat niet zo makkelijk. Dat mis ik wel. Want kiezen is zo moeilijk. Er zijn zoveel doelen waar ik aan wil geven. Als ik puur kijk naar ons thuis dan zou ik al gaan voor de Epilepsieliga, Diabetesliga en iets van Reuma.

Maar goed, deze week is dus de collecteweek van het Epilepsiefonds. In Nederland gaan weer honderden vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen voor onderzoek naar Epilepsie. Omdat ik niet zelf bij vrienden en familie langs de deuren kan gaan, omdat ik niet zelf iets in de bus kan stoppen ben ik ook dit jaar een digitale collectebus gestart.


Zo kan iedereen digitaal een donatie doen. Vorig jaar is er met de digitale bussen €4770,- opgehaald. En daar zijn het afgelopen jaar 3 waardevolle onderzoeken mee gefinancierd. Best de moeite dus!

Een nota naar aanleiding van een opmerking van vorig jaar: het ziet er naar uit dat betalen met bankcontact helaas nog steeds niet mogelijk is. Visa en Mastercard wel. Wellicht is er iemand in je omgeving die je uit de brand wil helpen. Het Epilepsiefonds en alle mensen met epilepsie zijn je in ieder geval al dankbaar.


Reacties

Populaire posts