Poëzieweek 2016 deel 6
Vandaag de op een na laatste post in de poëziereeks. Het was wat moeilijk kiezen voor deze keer. Veel aanbod zorgt voor moeilijk kunnen kiezen.

Vandaag een beetje van mezelf... en een beetje van Jan J. Pieterse

Jaren geleden, toen ik nog actief dichtte en mijzelf een groot dichter achtte, ging ik ook regelmatig luisteren naar andere poëten. Mensen die ook door andere mensen als poëet werden aanschouwd.

Een van de mannen waar ik met plezier naar heb geluisterd was Jan J. Pieterse. Hoewel het al lang geleden is (27/01/'02) kan ik het me nog behoorlijk goed herinneren. Het was een voorstelling met Jan J. Pieterse, Mike Boddé en Frank van Pamelen. En het werd een interactieve middag. We mochten zelf schrijven, voordragen en zo meedingen naar een gesigneerde versie van een pocket met heuse ezelsoren. Deze post zou niet geschreven worden als ik die pocket nu niet in mijn bezit had.


Hoewel voor mij persoonlijk een leuke anekdote, wil ik jullie uiteraard het gedicht niet onthouden. Hierbij dus één van de ezelsoorgedichten uit De Graag Geziene Gast, een pocket uit 1996.

Hondenpoep - Jan J. Pieterse (1996)

Ik heb er niks tegen
zolang de hond
er maar omheen zit.In het kader van de Poëzieweek post ik elke dag een gedicht. Meer info vind je hier.

Reacties

Populaire posts