Thee en Le

Thee maakt me blij. Thee met vreemde namen, mooie verpakkingen en lekkere geuren maken mij nog veel blijer.
Thuis gebeurde het al regelmatig dat we genoten van een kopje gedroogde blaadjes met een scheut heet water. En op kot zette ik die gewoonte voort. Om het genot van mijn boek beter te maken, mijn handen te warmen als het koud was, als ik mezelf een innerlijke knuffel wilde geven tijdens het studeren... want dat is het voordeel van thee. Thee kan dat allemaal. 


Hoewel ik zeker kon genieten van de tijdelijke theesmaken van Pickwick was het pas in Kopenhagen, tijdens mijn Erasmus, dat ik thee echt ontdekte en ging waarderen. Tijdens een high-tea bij A.C. Perch's Thehandel ging voor het eerst een wereld van thee voor mij open. Losse thee in alle geuren en vele kleuren stonden binnen handbereik. De Deense theekaart was niet altijd even duidelijk dus ruiken was vaak een oplossing. Kiezen was toen en is nog steeds een moeizaam proces. Het was daar dat ik voor het eerst losse thee kocht. En het is niet bij de ene keer gebleven. 

In een buitenlandse supermarkt kijk ik vaak even naar de theeafdeling. Welke (eventuele andere) smaken hebben ze? Wat is de prijs vergeleken met onze prijzen? Vergeleken met andere produchten? En het belangrijkste nog: hoe zien de verpakkingen eruit? Mijn conclusie tot nu toe is dat vooral in Litouwen er een rijke theecultuur is en dat de verpakkingen daar erg leuk zijn. Zelfs als je geen thee lust zou je omwille van de verpakkingen of de namen al thee kopen. De lage prijs is meegenomen. Mijn lichte dwang om nieuwe theeën uit te proberen, te kopen en te vergeten welke ik al heb heeft geresulteerd in onderstaande collectie. De foto is inmiddels al wat gedateerd, en er is sindsdien al wat bij gekomen. Maar niet door mij. Want het samen zetten van al die thee deed mij besluiten dat ik zelf geen thee meer mocht kopen. Er moeten minsten twee soorten op zijn, voordat ik nieuwe mag kopen. 


Reacties

Populaire posts