Poëzieweek 2016 deel 4


31 januari, de laatste dag van de eerste maand. Hopen goede voornemen zijn reeds gesneuveld en enkele staan reeds overeind. Morgen krijg ik de uitslagen van mijn onderzoeken en ik maak me toch wel een beetje zorgen. Ook al heb ik er totaal geen invloed op, is het allemaal al gedaan en is het een kwestie van afwachten. Minder zorgen maken dus. Tevens een van mijn goede voornemens. Om mezelf daaraan te herinneren denk ik even aan een bundel die in de kast staat: Moenie Worry Nie van Daniel Billiet. Maar dat enkel voor de titel. Voor het gedicht om de zorgen weg te laten vloeien kies ik voor het volgende:

Wil je met me naar - Joke van Leeuwen (2000)

Wil je met me naar
toejeweetwel
toejeweetwel?
Wil je met me naar
toejeweetwelwaar?

Ja, ik wil met jou
naar hoeheettut
naar hoeheettut.
Ja, ik wil met jou 
naar hoeheettutnou. 

Gaan we samen in de dinges
en de weetnietmeerzovlug.
even in de komwatwasset
en dan weer naar huis terug.
In het kader van de Poëzieweek post ik elke dag een gedicht. Meer info vind je hier.

Reacties

Populaire posts