Poëzieweek 2016 deel 2


Vandaag wil ik graag een eigen gedicht met jullie delen. Aan het begin van deze eeuw deed ik enkele keren mee met de Kunstbende waarbij ik regionaal een keer tweede eindigde en ook eenmaal door mocht naar de landelijke finale. Helaas was ik daar zo ongelooflijk zenuwachtig dat mijn gedicht totaal niet tot zijn recht kwam.

Alles en Niets - Leonieke Kalkman (2004)

“Ben je alles?” vroeg Niets aan Alles.
“Ja”, zei Alles, “anders zou ik niet zo heten.”
“Dat betekent dus ook,” zei Niets, “dat je tevens mij bent.
Want niets is ook iets.”

“Ja maar,” zei Alles, “niets is leeg.
Niets is niets.
En iets kun je niet vullen met leegte,”
Vervolgde hij.

“Hoe weet je nu of je alles bent,
Niets over het hoofd hebt gezien?
Daarom…,” zegt Niets,
“Je kunt beter niets dan alles beweren te zijn.”In het kader van de Poëzieweek post ik elke dag een gedicht. Meer info vind je hier.

Reacties

Populaire posts