Music for Epilepsy

Epilepsie, komt gemiddeld bij 1 op de 150 mensen voor. 

Een Facebookgebruiker heeft gemiddeld 241 vrienden. Een volwassene kent zeker 200 mensen: lagere school, middelbare school, eventueel hoger onderwijs en tot slot collega's op de werkvloer. Maar ook  eventuele vrienden en/of kennissen uit het vrije tijds leven, de jeugdbeweging, sportvereniging, studentenclub,... En natuurlijk niet te vergeten de familie. 

De kans is dus groot dat jij, als mens op deze aardbol, één of twee mensen kent met epilepsie.

"Vallende ziekte, daar weet ik helemaal niets van." denk je nu misschien. Dat kan heel goed. Epilepsie is er in alle soorten en maten. De tijd dat vallende ziekte een synoniem was voor epilepsie is voorbij. Of zou toch voorbij moeten zijn. "Dus het is niet omdat je epilepsie hebt dat je valt?" Neehoor, er zijn veel mensen die, gedeeltelijk, bij bewustzijn blijven. Mensen die enkel aanvallen in hun slaap hebben, mensen de medicijnen slikken en daardoor geen aanvallen hebben... 

Helaas is er voor mensen met epilepsie nog een lange weg te gaan hier in Vlaanderen. De Epilepsieliga heeft één halftijdse betaalde stafmedewerker voor 42.961 mensen met epilepsie. 

Die stafmedewerker, Kimberley Mouvet, is een schat van een mens. Ze probeert doelstellingen te behalen. En dit probeert ze samen met vijf halftijdse maatschappelijke werkers. Een halve maatschappelijke werker per provincie. Met zijn zessen proberen ze psycho-sociale steun te geven, ze proberen meer bekendheid te geven door middel van voorlichtingen, eigenlijk komt het neer op een streven naar een veilige, aangename en gelijke samenleving voor mensen met epilepsie. Ik kan hier nog lang over voort gaan maar kort lijkt me beter.Concreet betekent dit vijf halve maatschappelijke werkers te weinig, minstens een halve stafmedewerker die we te kort komen en massa's aan middelen. Want hoewel geld niet gelukkig maakt, kan geld wel veel zaken vergemakkelijken. Geld kan onwetendheid wegnemen door middel van brochures en voorlichtingen. Geld biedt kans op betere behandelmethoden door het ondersteunen van onderzoek. Maar geld betekent eerst en vooral een continue en stevigere dagelijkse werking van de Liga. En het is juist daarom dat ik aan jou hulp vraag. De Epilepsie Liga doet mee aan de Warmste week van StuBru. Maak Kimberley, mij en samen met ons 42.959 andere mensen blij en steun de Liga door het invullen van dit formuliertje. Op die manier ontvang je mooie kerstkaarten, kun je je steun kenbaar maken door en magneet of een button en zelfs meebieden op een kunstwerk!


Reacties

Populaire posts