Mijn 2015 volgens Facebook

December is weer hier. Dat betekent kerstkaarten schrijven, cadeautjes kopen en inpakken, veel eten en drinken, donkere dagen met veel lichtjes maar ook terugblikken. Waar je ook kijkt overal kun je een overzicht vinden van 2015. Zo zendt De Wereld Draait Door zijn compilatie uit op oudejaarsavond, horen we de komende weken op elke radiozender wel een top 2015 en ook Facebook laat ons als gebruikers zien wat nu onze hoogtepunten waren.

Helaas ontkom ik daar niet aan. Al jaren kijk ik aan het einde van het jaar naar alle maanden en bedenk dan wat er allemaal is gebeurd. Hoeveel gebeurtenissen er zijn gepasseerd in een jaar dat toch omver lijkt te zijn gevlogen. Maar in plaats van Facebook te laten beslissen wat belangrijk was doe ik dat liever zelf. So here it comes:

Januari 2015

De 26e open ik mijn Postcrossing profiel. Als groot liefhebber van handgeschreven post, andere talen, landen en culturen is dit een leuke hobby. Met 27 gestuurde en 18 ontvangen kaarten staat ze nog wat in de kinderschoenen maar toch.


De 29e bereikt mij het goede nieuws dat in navolging van Hasselt ook in Aalst een prikkelarm kermismoment zal komen. 


Februari 2015

De 6e word ik geïnterviewd over de impact van kermissen op mijn epilepsie of andersom. Dit in het kader van de prikkelarme kermissen. Meer info kun je vinden onder de tab Prikkelarme kermis. 9 februari is het ‘international epilepsy day’. Mijn Facebook timeline en Twitter wall merken het volop. Een goed teken.

Aan het einde van de maand schrijf ik samen met Johannes een amendement voor de position paper van Young European Socialists. Een amendement om meer aandacht te besteden en laten besteden aan het welzijn van mensen met een functiebeperking. De hele position paper kun je hier vinden. Het amendement gaat over het toevoegen van het woord ‘disability’ in zinnen waar wij dit nodig achten. Tevens hebben we heel artikel 3.4 toe laten voegen.

Maart 2015

14 maart heb ik een tweede Status epilepticus. Een grote impact die de weken erna flink heeft beïnvloed.

April 2015
19 april belanden de eerste Belgische aardbeien van het jaar 2015 in mijn mond. Altijd een belangrijke dag.

Op 21 april leer ik dankzij Chloë de lepel-theorie kennen. Een theorie die ik vaak voorleg als ik aan gezonde mensen probeer uit te leggen hoe het is om met een chronische ziekte te leven.
Van 24 tot en met 26 april neem ik deel aan de hackepilepsy van UCB

Mei 2015

Na een dag hard werken vraagt Chloë mij op 2 mei of ik komend jaar op 6 mei haar getuige wil zijn.Alleen al omdat ik dan een feestje mag plannen en haar dus kan plagen zeg ik ja. Maar ook om tal van andere redenen.

Op vrijdag 22 mei vier ik mijn laatste rit op tram 2 met mijn vrienden in Hasselt. Met een ouderwets gezellig etentje bij de Indiër van wie ik een heerlijk kitsch beeldje krijg om vervolgens van uitzicht te genieten in de Skybar. De dag erna koop ik mijn nieuwe fiets waar ik al jaren naar uit keek. Toch neem ik later met veel moeite afscheid van mijn oude.

Juni 2015

De eerste 11 dagen hebben Olivier en ik een fantastische vakantie in Italië. In een hemelse B&B / hotel genaamd Le Viole maken we kennis met de Adriatische kust, haar keuken, omgeving en de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Wegens de aanschaf van mijn nieuwe fiets besloot ik mijn oude fiets weg te geven. Via Freecycle Aalst, inmiddels Aalst geeft, uit de meer dan 100 reacties  vertrok hij naar een jongedame die meer dan enthousiast was. En die beloofde mij zeker enkele foto’s toe te sturen. Aangenaam verrast en geëmotioneerd was ik dan ook toen ik en week later onderstaande foto kreeg.


Juli 2015

Vakantie voor de scholieren, dus rust in de straat. Dat betekent, samen met de hoge temperaturen, volop bbq-en met de buren. Veel buiten zitten, gebruik maken van restjes. Spelletjes spelen, lekker eten…

De week van 17 juli, is er een die we liever vergeten. Eerst schroeft Olivier per ongeluk in een waterleiding en zitten we tijdelijk zonder water. En vlak nadat onze buurman heeft geholpen dit te herstellen en we hebben besloten samen iets te eten, vliegt in droger in de fik. Het ene moment zegt mijn buurvrouw tegen mij: je mag altijd bij mij komen douchen en het volgende moment zijn de rollen omgedraaid en liggen er twee matrassen op onze grond voor twee extra inwoners.

25 juli hebben we onze housewarming voor de vrienden. Na weken met mooi weer hebben we dan uiteraard de pech om met megaslecht weer te beginnen. Tenten worden met hulp van het buurtcomité nog opgezet en het huis wordt met hulp van de buren in nood aan kant gemaakt. Dank ook aan hen voor alle hulp in de dagen vooraf.

Augustus 2015

10 jaar geleden verhuisde ik voor mijn studie naar België. En ik ben nooit meer vertrokken.
Verder is het in augustus duidelijk komkommertijd. Weinig noemenswaardig gebeurd.

September 2015

21 september vindt de tweede prikkelarme kermis plaats in Hasselt. En op dezelfde dag houdt ook Stad Leuven een eerste prikkelarme kermis.

23 september ontdek ik een filmpje waarin mijn toen nog 25-jarige grootvader te vinden is. Het filmpje is een weergave van de bevrijding van een Jappenkamp aan het einde van de tweede wereld oorlog.
Oktober

Op 3 oktober ga ik naar mijn eerste 80’s-Fuif. En dat met een kapsel waar u tegen gezegd kan worden. Zowel wat betreft hoeveelheid werk, haarlak als aantal centimeters dat het de hoogte ingaat.11 oktober zijn Olivier en ik 2 jaar samen en gaan daarvoor lekker een weekendje naar Rotterdam. Niet gehinderd door enige hinder van stakingen verras ik hem door niets over de bestemming te verklappen.

26 oktober is het zover, na maandenlang erover praten is het eindelijk tijd om te doen. www.opdetheebijle.be (uitgesproken als Op de thee bij Lé) gaat online.

29 oktober begint mijn preheelkundige opname in UZ Gent. Details zijn te lezen op mijn site. Inmiddels is het aftellen naar de uitslag op maandag 1 februari begonnen.

November

20 november beslis ik, na veel wikken en wegen en lijstjes te hebben gemaakt, te stoppen met de politiek. Een last valt van mijn schouders en er is ruimte voor mij, mijzelf en mijn eigen ik. Zonder enige vorm van politieke inmenging.

December

Staat zoals bij velen in het teken van cadeautjes kopen en krijgen, kerstkaartjes sturen (zowel naar bekenden als voor Postcrossing) en krijgen, eten, gezellig samenzijn, kerstfilms kijken en natuurlijk terugkijken op het jaar.
Dit was het dan, met nog 2 dagen te gaan dit jaar denk ik dat het veilig is om op ‘publiceren’ te klikken.

Reacties

Populaire posts