Over lijstjes, linker- en rechterhanden en trots.

In het dagelijks leven schrijf ik veel. Ik schrijf op wat ik dreig te vergeten, wat ik niet mag vergeten en wat ik halverwege het pakken van mijn pen al ben vergeten. De deur ga ik niet uit zonder mijn gsm, agenda en pen. Een grote voorwaarde van een goede agenda is bijgevolg veel en praktische notitieruimte. Op diverse manieren heb ik geprobeerd vergaderverslagen, to-do's en boodschappenlijstjes te digitaliseren maar meestal val ik na enkele dagen (of hooguit weken) terug naar papier. What can I say? Ik hou er gewoon van hoe mijn pen over het papier kan gaan. Hoe de punt bij bepaalde rondingen het papier iets harder naar beneden drukt. 


Al jaren probeer ik een perfecte combinatie te vinden tussen agenda en notitesysteem. Succes, Hema-agenda, gratis agenda met losse notities... Niets leek ideaal te zijn. De Succes organiser had zeker zijn pluspunten maar de ringen in het midden sleepten hem te ver naar het vriespunt. En ook mijn Moleskine look-a-like kwam aardig in de buurt met de week op de linkerpagina en notitiemogelijkheid op de rechterkant. De maandoverzichten en een vakje waar ik dingen in kon doen zorgden ervoor dat ik hem een jaar lang met veel plezier heb gebruikt.


Maar toen kwam ik via de Pinterest van Flow Midori journals tegen. Hoewel ik geen flauw idee had wat het was zag dát er wel handig uit. Een beetje gegoogle leerde mij echter al snel enkele dingen. Dit Japanse concept is niet van gisteren. Er zit echter geen verjaring op de prijs zoals je dat tegenkomt bij gadgets. Ze zijn dus eigenlijk veel te duur voor wat je ervoor kunt krijgen. Velen zijn het daarover met mij eens en als je 'midori diy' ingeeft in Google kom je op bijgevolg al redelijk ver. 

Een ieder die mij kent weet dat hoewel mijn ouders allebei zeer gezegend zijn met twee rechterhanden de mijne eerder links zijn. Dat is jammer want zeker in deze tijd van consuminderen, recyclen, zelf maken... is het fijn als je een beetje handig bent. Dit betekent echter ook dat niet elke handleiding geschikt is voor mij, dat ik filmpjes soms drie keer in slow motion moet kijken voor ik weet wat ik moet doen. Maar vanavond ben ik eindelijk na enkele maanden aan mijn Midori ben begonnen. En de kladversie is af.


De buitenkant, met vanuit het midden een elastiek dat alles bij elkaar kan houden.


Bij Midori kan je door gebruik van diverse elastieken en notitieboekjes je eigen persoonlijke systeem maken. Hier voor de proefdruk dus een schriftje van De vliegende Hollander. Als je goed kijkt zie je onderaan het schrift twee elastieken. 


En de Midori helemaal open. Bij een volgende versie moet ik rekening houden met een bredere rug en een hogere kaft. Nu is er weinig speling aan de boven en onderkant. Dat mag net iets meer zijn. 


Al met al ben ik zeker niet ontevreden over deze zelfgemaakte versie. Toen ik hem af had was ik zelfs een beetje trots. Nu dus een beetje laten bezinken en dan voor het echie.


Reacties

Populaire posts