Op de thee bij Le

Maandag 26/10/2015 werd dit digitale theehuisje geboren. Er was van tijd tot tijd weer nood om te schrijven en te laten weten wat ik van de wereld vind.

Enkele maanden later zet ik mij op een vrijdagavond voor het eerst aan een 'wie ben ik?' en 'wat kan je hier vinden?'.

Op de thee bij Le is niet toevallig gekozen. Mijn naam is Leonieke en wordt vaak door mijn omgeving afgekort tot Le of Leo. Omdat ik een groot liefhebber ben van thee en mijn domeinnaam zo mooi op  be kon eindigen was er niets dat lekkerder bekte dan www.opdetheebijLe.be.

Een veelvoorkomed onderwerp zal mijn epilepsie zijn. Ik ben gediagnosticeerd met wat later refractaire idiopathisch gegeneraliseerde epilepsie bleek. Ook wel: niet behandelbare epilepsie over heel de hersenen zonder aanwijsbare oorzaak. In de jaren sinds 1995, dat is de vorig eeuw nog enzo, heb ik al veel ervaring met zorg, (het ontbreken van) patiënteninfo, wetgeving, eigen gevoelens,... opgedaan. Een rugzak vol met ervaringen die ik graag open doe om te delen.


Verder zal ik in 2016, als ik mijn goede voornemens houd, schrijven over hoe ik mij ontdoe van mentale en materiële bagage. Het boek The Life-Changing Magic of Tidyness gaat mij hier hopelijk bij helpen. Een eerste zet is in ieder geval al gedaan.

Verder zijn er natuurlijk allerhande topics die af en toe eens passeren. Zo ben ik een trouw lezer van de Flow waar ik regelmatig door geïnspireerd raak en zou ik ook graag vaker schrijven waar ik naar toe ben geweest en wat ik daarvan vond. Zo begin ik eind februari aan een cursus Aalsters 1. Als Nederlandse die 10 jaar in België woont kan dat nog interessant worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Brief aan mijn ongeboren kind - Bewust kinderloos II

Heel simpel: ik heb aanvallen mét en zonder epileptische activiteit - PNEA I

Kinderen? Nee, bedankt! - Bewust Kinderloos I